Direct contact? 033 303 14 71 of mail

Beschermd Wonen is vanaf 2015 onder de WMO wordt gebracht. Dit betekent dat financiering van Stichting Parousie voortaan vanuit de WMO is geregeld, en niet meer vanuit de AWBZ.

Parousie heeft daarom afspraken gemaakt met de Centrumgemeente Ede. Die bekostigt het verblijf van iedere cliënt binnen Beschermd Wonen waarvoor een beschikking is afgegeven.

De cliënt betaald voor zijn verblijf een eigen bijdrage aan het CAK. De hoogte van deze eigen bijdragen wordt door het CAK berekend en de cliënt ontvangt hiervoor maandelijks een factuur.

Daarnaast ontvangen cliënten maandelijks een factuur van Parousie voor hun bijdrage aan verzekeringen, was-, droog- en strijkkosten, internetkosten en kerktelefoon en eenmalige installatie- en aansluitingskosten voor internet. Deze kosten worden jaarlijks per 1 januari vastgesteld.

ANBI-status en steunstichting
Een deel van de benodigde financiële middelen wordt bijeengebracht door de steunstichting Vrienden van Parousie.
Door de ANBI-status van Parousie is het fiscaal aantrekkelijk om ons financieel te steunen.

Landgoedwinkel De Deel is een gezellige plek waar mensen uit de omgeving groenten en fruit uit onze tuin kunnen kopen. Er zijn ook cadeauartikelen en brocante te vinden. Een leuke winkel, waar je allerlei soorten werkervaring kunt opdoen.

De Hof is onze groenten- en kruidentuin. Als je groene vingers hebt en graag buiten werkt, is dit een heerlijke plek. In De Hof kun je helpen bij tuinonderhoud en landschapsbeheer en het verzorgen van dieren. Ideaal als je geniet van werken in de buitenlucht.

Bij Kopietje maken we de mooiste dingen. We ontwerpen er folders, clubbladen, nieuwsbrieven en reclameposters. Maar onze klanten kunnen er ook terecht voor kopieerwerk, drukwerk en verzendklussen. Een werkplek waar je veel kunt leren.

In De Schuur ruik je de heerlijke geur van hout. Hier worden namelijk prachtige dingen van hout gemaakt. Van kleine meubels tot leuke accessoires voor in huis of in de tuin. Als je graag bezig bent met je handen, is dit een plek waar je het naar je zin zult hebben.