Direct contact:    033 - 303 14 71    e-mail
Binnen je mogelijkheden groeien naar zelfstandigheid
Werk & Training  >  Werk & Training  /  De Deel  /  De Hof  /  De Schuur  /  Kopietje  /  Trainingsarrangementen


TrainingsarrangementenWerk & Training biedt een veelheid aan trainingsarrangementen. Met deze†trainingsarrangementen kun je aan de slag om je basistechnieken voor vaardig wonen en werken - waar nodig - te verbeteren.

Aan de slag
Prettig zelfstandig wonen begint met goed voor jezelf zorgen. Van het schoonmaken van je kamer, het wassen en strijken van je kleding tot het†koken van je eigen eten. We verwachten niet dat je het allemaal al kunt, maar wel†dat je het in je hebt om eraan te werken.†Je hoeft dit niet alleen te†doen. Middels trainingen, zoals bijvoorbeeld†Chefkok, word je begeleid in het zelfstandig koken. Het koken mag je leren op je eigen tempo en binnen jouw mogelijkheden.†

Aan het werk
Je kunt er goed tegenop zien om weer aan het werk te gaan of om voor het eerst te†beginnen. ĎZien ze mij wel staaní, Ďword ik wel begrepení of Ďkan ik het welí?†Werk & Training bij Stichting Parousie biedt een veilige plek om je draai te†vinden op de werkvloer. Met elkaar bekijken we welke mogelijkheden er voor je†liggen en je krijgt de ruimte om aan de slag te gaan in je eigen interessegebied. Door†te werken krijg je structuur, sociale contacten, daginvulling, erkenning &†waardering, eigenwaarde en zingeving. De betekenis van werk is groot!

Trainingsarrangementen
Het is ook mogelijk buiten de deur te werken en ervaring op te doen in een werkgebied waar Werk & Training geen arrangement in biedt.†Hieronder vind je de 11 trainingsarrangementen die Stichting Parousie biedt voor zelfstandig wonen en vaardig werken.
SNEL MENU

Over Parousie
Wonen
Werk & Training
Actualiteiten
Opleiding en stage
Vacatures
Steun
Aanmelden
Contact
Chef KokLeer bij het trainingsarrangement Chef Kok de basistechnieken van het koken. Samen met een vrijwilliger leer je een maaltijd op tafel zetten in je eigen woonomgeving bij Parousie. Koken vraagt om een goede planning; daar weten de echte chef koks ook alles van. Dit begint al bij het uitzoeken van een recept en het doen van boodschappen. Naast dat de training heel leerzaam is, geeft dineren met elkaar ook gezelligheid. En het is natuurlijk extra leuk als je medebewoners smullen van het gerecht dat jij op tafel hebt gezet.

Poets en BlinkPoets je kamer schoon voor een blinkend resultaat. Lap de ramen, stofzuig de vloer, maak je bed op en boen je keuken. Leer je kamer en badkamer mooi te houden, door het schoon te maken. Zo zorg je voor een gezond klimaat in huis. Stof, vuil en vocht zijn goede voedingsbodems voor schimmels en bacteriŽn. Door regelmatig schoon te maken, bestrijd je het ongedierte. Hoe je vuil het beste kunt aanpakken voor een zo mooi mogelijk resultaat? Je leert het tijdens de training Poets en Blink!

Was & StrijkEen heerlijk gewassen T-shirt of een gestreken overhemd is geen overbodige luxe. Gewassen kleding geeft een fris en schoon gevoel. En als kleding gestreken is, geeft het ook nog eens een verzorgde uitstraling. Niet alleen zie je er netter uit, tijdens het wassen en strijken worden ook bacteriŽn gedood. Tijdens de training leer je bont, fijne of wollen was onderscheiden en goed te wassen en te strijken. Een vrijwilliger ondersteunt je hierbij.

Creatief VormgevenCommunicatie wordt vandaag de dag steeds belangrijker voor bedrijven. Bedrijven willen op een positieve manier blijven opvallen. Dat kan door goede visuele communicatie. Als grafisch vormgever ga jij aan de slag met het ontwerpen van o.a. advertenties, nieuwsbrieven, kaarten, flyers en posters. En leer je werken met programma's als Indesign, Photoshop en Illustrator. Werken bij Kopietje betekent ook dat je bezig bent met het drukwerk van de vormgeving. Als vormgever ben je betrokken van het begin tot het eindresultaat van de opdracht. Een training met veel uitdagingen!

De Echte BakkerJe ruikt een heerlijke appeltaart; grote kans dat je bij Werk & Training binnenloopt. Hier waren heerlijke bakgeuren rond. De meesten hebben zin om er van te smullen. Als echte bakker maak je lekkernijen waar mensen geen 'nee' tegen kunnen zeggen. Van taarten maken tot koekjes bakken; je leert welke ingrediŽnten, ovenstand, graden en bereidingstijd elk baksel nodig heeft. Mmmmm, een training om van te smullen!

De Groene VingersBen je graag buiten? Bij werken in het groen leer je diverse werkzaamheden uitvoeren in de buitenlucht; zelfstandig of onder begeleiding van ervaren (moes)tuin vrijwilligers. Denk bijvoorbeeld aan plannen, zaad en plantjes inkopen, productkennis, poten en oogsten. Ook komen er mensen uit de omgeving rondsnuffelen in de tuin voor heerlijk verse en onbespoten groente. Je mag hen rondleiden in de tuin of adviseren over de groenten. Van deze training krijg je groene vingers!

WinkelmedewerkerLandgoedwinkel De Deel is een gezellige winkel waar mensen uit de omgeving hun groenten en fruit uit de tuin van Parousie kunnen kopen. Er zijn ook cadeauartikelen, kruidenierswaren en brocante te vinden. Als je graag wilt verkopen in de winkel, is klantvriendelijkheid belangrijk en een schone en frisse uitstraling van de winkel. Producten mogen niet over datum zijn of kapot. En de kassa, de weegschaal en de toonbank kunnen geregeld een doekje gebruiken. Als winkelmedewerker houd je dit allemaal goed in de gaten. En de klant is koning! Uiteraard hoef je het allemaal niet in ťťn keer te kunnen en krijg je alle ruimte om de vaardigheden te trainen.†

De SchuurIn de schuur ruik je de heerlijke geur van hout. Hier worden namelijk prachtige dingen van hout gemaakt. Van kleine meubels tot leuke accessoires voor in huis of in de tuin. Als je graag bezig bent met je handen, is dit een plek waar je het naar je zin zult hebben. Aan de hand van een werktekening ga je het product maken. Dit vraagt om nauwkeurigheid, aandacht en concentratie. Want er zit al gauw een schroefje op de verkeerde plek of een plank aan de verkeerde kant. Het eindproduct kan er nog zo eenvoudig uitzien, maar het werk van een meubelmaker is dat zeker niet.

Administratief medewerkerHoud je van cijfertjes? Dan is deze training iets voor jou. Rekenen leuk vinden en gestructureerd werken is een pre. Je hoeft het niet direct in de vingers te hebben, want daarin word je getraind. Je leert factureren opstellen en uitzetten, betalingen controleren en verlofuren verwerken. Daagt dit je uit? Dan is deze training vast iets voor jou.

Productie / emballageHeb jij geduld en doe jij graag dezelfde werkzaamheden? Spreekt nauwkeurig werken jou aan en vind je het leuk om van alles in te pakken?Ook als het gaat om grote aantallen? Bij deze training leer je met zeer uiteenlopende producten te werken, zoals het inpakken van grabbeltonnen, het in- en ompakken van brochures en flyers en het creatief inpakken van bijvoorbeeld kerstpakketten. Als je het leuk vindt, kun je ook de in- en uitstroom regelen en je verdiepen in het beheer van de goederen. Dit in samenspraak met de begeleider van Werk & Training.†

InloopIs het voor jou een grote stap om onder de mensen te komen? Dan ben je niet de enige. Meer mensen vinden dit lastig en hebben hiervoor verschillende redenen. Door deel te nemen aan de inloop ontmoet je anderen op een veilige plek op een laagdrempelige manier. Activiteiten die je kunt ondernemen met elkaar†zijn spelletjes doen, handwerken, bloemschikken. Het kan van alles zijn. Misschien heb jezelf wel leuke ideeŽn?


Landgoedwinkel De Deel is een gezellige plek waar mensen uit de omgeving groenten en fruit uit onze tuin kunnen kopen. Er zijn ook cadeauartikelen en brocante te vinden. Een leuke winkel, waar je allerlei soorten werkervaring kunt opdoen.Bezoek De Deel


De Hof is onze groenten- en kruidentuin. Als je groene vingers hebt en graag buiten werkt, is dit een heerlijke plek. In De Hof kun je helpen bij tuinonderhoud en landschapsbeheer en het verzorgen van dieren. Ideaal als je geniet van werken in de buitenlucht.Bezoek De Hof


In De Schuur ruik je de heerlijke geur van hout. Hier worden namelijk prachtige dingen van hout gemaakt. Van kleine meubels tot leuke accessoires voor in huis of in de tuin. Als je graag bezig bent met je handen, is dit een plek waar je het naar je zin zult hebben.Bezoek De Schuur


Bij Kopietje maken we de mooiste dingen. We ontwerpen er folders, clubbladen, nieuwsbrieven en reclameposters. Maar onze klanten kunnen er ook terecht voor kopieerwerk, drukwerk en verzendklussen. Een werkplek waar je veel kunt leren.Bezoek Kopietje
Stichting Parousie
© Copyright 2010-2024
KvK 09154718
Contact
Beheer
Deze website is ontwikkeld door Romilan ICT