Direct contact:    033 - 303 14 71    e-mail
Binnen je mogelijkheden groeien naar zelfstandigheid
Wonen  >  Wonen  /  Financiering


WonenParousie is een woonvorm, waar je samen met andere bewoners verantwoordelijk bent voor het†woonklimaat. Ook vinden we het belangrijk dat je jouw dagen vult met dingen†waar jij gelukkig van wordt. Wij helpen je daarbij.

Je krijgt een persoonlijk begeleider als je bij ons komt wonen. Hij of zij is je vaste aanspreekpunt waar je afspraken mee maakt. Deze afspraken worden opgenomen in de met jou te sluiten†Woon-en begeleidingsovereenkomst.

Wil je je aanmelden voor wonen bij Parousie? Dan zijn dit de stappen die we nemen voordat je bij ons komt wonen:

1. OriŽntatiegesprek
Wil je eerst weten of Parousie de juiste woonvorm voor je is, neem dan contact op met de Manager Zorg, Welzijn & Kwaliteit. Je kunt dan een afspraak maken voor een oriŽntatiegesprek. Daarmee krijg je een beeld van de woning, de begeleiding en je medebewoners. Ook zal de manager je dan vertellen hoe de route van aanmelding verloopt.†

2. Beschikking gemeente
Om de administratie en vergoeding goed te regelen, heb je een beschikking van de burgerlijke gemeente nodig. De manier waarop je deze beschikking aanvraagt, hangt af van de gemeente waar je woont.†

3. Kennismakingsgesprek
Heb je de beschikking van de gemeente binnen, dan maken we een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we wat jij nodig hebt en hoe begeleid wonen jou kan helpen.

4. Begeleidingsplan
Wanneer we zeker weten dat we je goed kunnen helpen, sluiten we een overeenkomst met je. In het begeleidingsplan maken we afspraken over hoe we met jou gaan werken aan herstel.†

Het is goed om te weten dat de instroom bij Parousie verloopt via de Centrale wachtlijst van de centrumgemeente Ede. Bij een verwijzing naar Parousie vanuit deze Centrale wachtlijst zal onze plaatsingsfunctionaris het traject verder met je begeleiden.


SNEL MENU

Over Parousie
Wonen
Werk & Training
Actualiteiten
Opleiding en stage
Vacatures
Steun
Aanmelden
Contact
Beschermd wonen


In de vier wooneenheden wonen cliŽnten die continue begeleiding krijgen en ondersteund worden bij het dagelijks leven. De begeleiders zijn altijd in de directe nabijheid.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Klaasje Lodewijk, de†Manager Zorg, Welzijn en Kwaliteit†of via 033-3031471, optie 4.

Op weg van beschermd wonen naar wooncoaching of ambulante begeleiding


In de boerderij is een groep van maximaal vier bewoners die op weg zijn naar begeleid wonen (extern). Hier is de begeleiding wel continu bereikbaar, maar niet altijd in de directe nabijheid. Je krijgt in onze woonvorm op het prachtige landgoed Scherpenzeel je eigen kamer. De woonkamer, keuken en tuin gebruiken we samen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Klaasje Lodewijk (Manager Zorg Welzijn en†Kwaliteit) of via 033-3031471, optie 4.

Ambulante woonbegeleiding


Je woont zelfstandig, of je gaat zelfstandig wonen en je hebt ondersteuning nodig op meerdere leefgebieden. Dit kan gericht zijn op het†vergroten van je zelfstandigheid, het uitbreiden van je sociale netwerk, het†invullen van je dagstructuur, het aanleren van vaardigheden enzovoort.†Parousie kan hierbij ondersteuning bieden in de vorm van ambulante woonbegeleiding. Via de Wmo van de gemeente vraag je een indicatie aan. Als deze is toegekend,†kun je je aanmelden bij Parousie voor ambulante woonbegeleiding. Er vindt een intakegesprek†plaats waarin we in kaart brengen wat je hulpvraag is en aan welke doelen je†wilt gaan werken. Je krijgt een persoonlijk begeleider die bij jou thuis komt†om de begeleiding te bieden. Als het nodig is, kunnen ook andere hulpverleners†of mensen uit je netwerk betrokken worden. Zo bouw je, met ondersteuning van de ambulante begeleiding, aan je toekomst waarin je zo zelfstandig mogelijk kunt functioneren.

Voor vragen of aanmelden kun je contact opnemen met Anita Heij (coŲrdinator Ambulante woonbegeleiding), of Klaasje Lodewijk (Manager Zorg Welzijn en†Kwaliteit). Telefonisch mag ook via: 033-3031471.

Tijdelijk en langer durend


Ons doel is dat jij een zo normaal mogelijk leven kunt leiden. Als een tijdelijk, kortdurend verblijf bij ons je daar voldoende mee helpt, is dat prachtig.

Parousie is een plek waar je jezelf thuis mag voelen. Voor enkele bewoners betekent dit dat zij langer durend met een Wlz-indicatie bij ons wonen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Klaasje Lodewijk (Manager Zorg Welzijn en†Kwaliteit)†of via 033-3031471, optie 4.

Vrije tijd


Natuurlijk krijg je bij Parousie genoeg vrije tijd, waarin je zelf kiest wat je gaat doen. Misschien doe je graag samen met anderen iets, of juist liever alleen. Wat jij wilt. Als je dat handig vindt, helpen we je bij het vinden van een vrijetijdsbesteding. Op onze boerderij en in de omgeving is genoeg te doen.

Familieparticipatie


Samen voor elkaar. Dat is altijd ons uitgangspunt. Daarom betrekken we je familieleden er zoveel mogelijk bij en kijken we welke taken zij op zich kunnen en willen nemen. Dat kan van alles zijn. Van een avondje visite tot het vervoer naar een externe behandelaar. Zo delen we samen de zorg voor jou.

Identiteit


Parousie heeft het christelijk geloof als uitgangspunt. Dat komt terug in de manier waarop we met elkaar omgaan en in de huisregels die we hanteren. Het Woord van God is daarbij onze norm. Op deze pagina kun je er meer over lezen.
Landgoedwinkel De Deel is een gezellige plek waar mensen uit de omgeving groenten en fruit uit onze tuin kunnen kopen. Er zijn ook cadeauartikelen en brocante te vinden. Een leuke winkel, waar je allerlei soorten werkervaring kunt opdoen.Bezoek De Deel


De Hof is onze groenten- en kruidentuin. Als je groene vingers hebt en graag buiten werkt, is dit een heerlijke plek. In De Hof kun je helpen bij tuinonderhoud en landschapsbeheer en het verzorgen van dieren. Ideaal als je geniet van werken in de buitenlucht.Bezoek De Hof


In De Schuur ruik je de heerlijke geur van hout. Hier worden namelijk prachtige dingen van hout gemaakt. Van kleine meubels tot leuke accessoires voor in huis of in de tuin. Als je graag bezig bent met je handen, is dit een plek waar je het naar je zin zult hebben.Bezoek De Schuur


Bij Kopietje maken we de mooiste dingen. We ontwerpen er folders, clubbladen, nieuwsbrieven en reclameposters. Maar onze klanten kunnen er ook terecht voor kopieerwerk, drukwerk en verzendklussen. Een werkplek waar je veel kunt leren.Bezoek Kopietje
Stichting Parousie
© Copyright 2010-2024
KvK 09154718
Contact
Beheer
Deze website is ontwikkeld door Romilan ICT